Nans van Leeuwen

Nans van Leeuwen was voornamelijk illustrator van kinderboeken. Daarnaast zijn er ook een aantal boeken van haar eigen hand verschenen. Waarschijnlijk is ze bij u bekend van de Piggelmee boekjes.

‘Het Tovervisje’ was het eerste boekje over Piggelmee en z’n vrouwtje. Het verscheen in 1949 en was een bewerking van een door Jacob en Wilhelm Grimm opgetekend sprookje dat door van Nelle werd ingezet als reclame project. De vertaling was van Leopold en het werd uitgegeven door Kühn & Zoon te Rotterdam.

Een jaar later in 1950 verscheen het tweede boekje over Piggelmee: ‘de Wonderschelp’. Het werd geschreven door Jan Laurens, maar ook deze uitgave werd natuurlijk door Nans van Leeuwen geïllustreerd. Tevens maakte het weer deel uit van van Nelle’s reclame campagne.

Tovervisje

Wilt u een scan van het gehele boekje via DBNL als PDF downloaden, klikt u dan op de afbeelding.

Een tekstversie van het boekje kunt u als PDF via DBNL bekijken. Daarvoor klikt u op het plaatje

In 1951 illustreerde ze nog een derde Piggelmee uitgave: ‘de Baas van Bos en Duin.’


Media bestanden

Interview met Nans van Leeuwen


Bekijk hier een interview met Nans van Leeuwen door Joyce Turek

Piggelmee en het Tovervisje – Kant A


Luister hier naar kant A van ‘Piggelmee en het Tovervisje’ verteld door Jos Brink en in 1971 uitgebracht door van Nelle.

Piggelmee en het Tovervisje – Kant B


Luister hier naar kant B van ‘Piggelmee en het Tovervisje’ verteld door Jos Brink en in 1971 uitgebracht door van Nelle.

Reacties zijn gesloten.