Links


www.orgelzolders.nl

In de Tweede Wereldoorlog had de Breepleinkerk in Rotterdam-Zuid een groot geheim: op de twee zolders boven het orgel zat een drietal Joodse gezinnen ondergedoken. Wat begon als een tijdelijk onderkomen voor zes weken, werd een onderduik van 34 maanden. Het verhaal van de Breepleinkerk is een verhaal van moed, hoop en vertrouwen, een verhaal vol wonderen… zo werd er een kerngezonde baby geboren en tijdens een razzia, drie weken voor de bevrijding, werden de onderduikers niet gevonden.

Benieuwd naar het verhaal? Kom zelf naar deze  wonderplek kijken, u bent van harte welkom!


www.leeszaalvreewijk.nl

Leeszaal Vreewijk is gevestigd aan de Groenezoom 275 in Rotterdam Vreewijk. Het concept is eenvoudig: boeken die je niet meer leest, breng je naar de leeszaal en je kunt er boeken uitzoeken om mee naar huis te nemen. Je kunt de boeken vervolgens terugbrengen, houden of ze weer aan iemand anders doorgeven.

In principe mag je de boeken gratis meenemen, maar een kleine bijdrage (vooral als je het boek wilt houden) wordt op prijs gesteld. Wij hopen hiermee het leesplezier te bevorderen en boeken ook voor mensen met een smalle beurs bereikbaar te houden.


Bewoners Organisatie Vreewijk

De Bewoners Organisatie VreewijkDe Bewoners Organisatie Vreewijk (BOV) zet zich in voor de belangen van alle inwoners van Vreewijk. Het doel van de Bewoners Organisatie Vreewijk is Vreewijk leefbaar houden.

De Bewoners Organisatie Vreewijk is contactpersoon voor de overheid voor participatie. Ook geeft de BOV gevraagd en ongevraagd advies aan onder andere de gemeente over allerlei onderwerpen. Bijvoorbeeld: woongenot, overlast, veiligheid, groen, parkeren en het verbeterproject.

De Bewoners Organisatie Vreewijk heeft een balie (kantoor): Het Trefpunt. Hier kunnen bewoners terecht met vragen en problemen.

Ook geeft de Bewoners Organisatie Vreewijk de wijkkrant “De Vreewijker” uit.Vreewijkse Facebookpagina’s


Jeugdhuis ’t Slag 2e Vreewijkschool Kromme Zandweg
R.K. dansclub Spes Bona Bethelschool & Pniëlschool Strevelsweg
Ondernemend Vreewijk De Metroschool een samenvoeging van de Atlanta- en Korenbloemschool Vorkstraat
De Jolige Sport Wandelaars  Jan Anthonie Bijloo School Frankendaal
Het Zuiderziekenhuis  St. Odiliaschool & St. Helenaschool
St. Clara Ziekenhuis  2e Johan Bogermanschool Rotterdam-Zuid
Vreewijkschool Groenezoom  De Zonnestraal Chr. Kleuterschool
Mareschool  Tuindorp- voorheen Dalenwijkschool
Maretak Grift  Alexander Lobstein Mulo
Juliana van Stolbergschool Grift  Openbare Lagereschool Frankendaal
G.L.O. De Vaan zaailand  


 

Reacties zijn gesloten.